Tuinontwerp

Uw eigen tuin

Wij vinden het belangrijk dat uw tuin iets van uzelf wordt. Een plek waar u zich in thuis voelt! Ons uitgangpunt is dat het UW tuin moet worden! Bij het maken van een ontwerp houden we vanzelfsprekend rekening met uw wensen.
Maar ook bijvoorbeeld de ligging en de inrichting van uw woning, de aangrenzende tuinen en uiteraard het beschikbare budget zijn van belang bij het maken van een sfeervol tuinontwerp voor uw tuin.

Wij hebben jarenlange ervaring

in het ontwerpen van alle mogelijk soorten tuinen, zoals kleine tuinen, budgettuinen, villatuinen, moderne tuinen en boerderijtuinen.

Tuinontwerp

Het eerste gesprek

Een eerste afspraak voor een tuinontwerp wordt, bij voorkeur, bij u thuis gemaakt. Dit bezoek is geheel vrijblijvend. Nadat wij een indruk hebben gekregen van uw wensen, en de tuin hebben bekeken, kunnen wij u vertellen wat een tuinontwerp voor uw tuin moet kosten.

Voorbereidingen

Voordat we een tuinontwerp gaan maken willen we veel van u weten. Zoals bijvoorbeeld:

  • Hoe gaat u uw tuin gebruiken

  • Wie gaan er allemaal gebruik maken van de tuin

  • Hoeveel tijd kunt u aan het onderhoud besteden

  • Welke materialen en beplanting vindt u mooi

  • Welke tuinsfeer spreekt u aan

Ook zullen wij u vragen om een plattegrond en aanzichttekeningen van de woning. Vervolgens maken wij foto´s van uw tuin en wordt de tuin ingemeten. Tot slot maken we een nieuwe afspraak met u voor het bespreken van het zogenaamde praatplan.

Tuinontwerp

Praatplan

Soms wordt eerst een praatplan gemaakt om na te gaan of al uw wensen juist zijn geïnventariseerd. Een praatplan kan een ‘kaal’ ontwerp, zonder exacte invulling van materialen, en zonder een beplantingsplan zijn. Wij bespreken dit praatplan in details en brengen eventuele wijzingen aan. We spreken af wanneer we weer bij u langs komen, voor het definitieve tuinplan.

Uw tuin ook laten onderhouden?

Dat kunt u uiteraard ook door Haan Tuintechniek laten uitvoeren.