De hagen zijn weer gesnoeid!

project

Snoeien

Hagen kunnen voor diverse doelen ingezet worden. Zo wordt er menigmaal een haag ingezet om de tuin te onderscheiden van aangrenzend terrein, maar wordt het ook regelmatig gebruikt voor een stukje privacy. Met welk doel je een haag ook inzet, dat deze goed onderhouden moet worden dat is een feit. Wanneer een haag namelijk niet gesnoeid wordt, kan dit zorgen voor kale of bruine plekken. Zeker bij conifeerhagen is dit een veelvoorkomend probleem. Ook zorgt niet tijdig snoeien ervoor dat de heg op termijn te breed kan worden en open van structuur wordt, waardoor de heg uit elkaar kan vallen. Dat is natuurlijk niet wenselijk.

Ieder jaar doen wij tweemaal een ronde om hagen te snoeien. Hierbij besteden wij aandacht aan beukenhagen, coniferen en taxus. Deze ronde doen we in juni en september. Bij de tweede ronde in september knippen we de coniferen hagen ook mee. In principe is het voldoende om de coniferenhagen eenmaal per jaar te snoeien.

Door het snoeiwerk aan ons over te laten, heeft u hier geen omkijken meer naar. Zo blijft uw haag altijd in optimale staat. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken.