Overkapping met berging - Beilen

overkapping

Overkapping met berging

Weer een bekende tuin voor ons, deze hebben wij namelijk vijf jaar geleden aangelegd. Deze keer mochten we een aanvulling doen, in de vorm van een ruime overkapping met berging. Waar een dergelijke berging voorheen vaak puur vanuit praktisch aspect werd geplaatst, worden er tegenwoordig steeds mooiere bouwwerken geplaatst. Daar konden wij natuurlijk niet aan onderdoen. In samenwerking met partner Hoveniersbedrijf Sander Meekhof maakten wij een overkapping die praktisch is én op zijn beurt ook deze tuin weer nieuw leven inblaast.

Deze overkapping is gemaakt van larikshout. Dit hout is afkomstig van de lariks, een boomsoort die oorspronkelijk uit Japan stamt, maar veelvuldig te vinden is in de Drentse bossen. Larikshout is een veelgebruikte houtsoort voor bouwwerken in de tuin, omdat dit zeer duurzaam is. Het is een sterk harshoudend hout. Ook wordt het na verloop van tijd steeds harder, waardoor je overkapping staat als een (tuin)huis.

De warme kleur van dit hout zorgt voor een mooie uitstraling. Daarnaast is er gebruikgemaakt van zwart geïmpregneerd hout. Door dit contrast krijgt de overkapping een strak karakter. De tegels die onder de overkapping zijn aangelegd zijn 60 bij 60 centimeter en zijn antraciet van kleur. Een mooie handige berging, met een gezellig hoekje om heerlijk overdekt te kunnen genieten in de tuin. Weer een geslaagd project.